Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kočárková aféra aneb do cikánů se musí tvrdě

Nadpis je ironie. Nejsem sluníčkovej zoufalec, kterej by na každou tezi o cikánech odpovídal výkřiky o rasismu a Hitlerovi, ale to co aktuálně provokuje Vandasjugend za přizvukování poloviny společnosti ohledně narození paterčat a “darů“ od státu i soukromníků, to je prostě fakt síla.

Už dávno jsem chtěl o cikánech něco psát, ale vždycky zvítězila notorická lenost. Mám na celý ten cikánský problém trochu jiný náhled než tak-trochu-rasistická většina, ale zároveň se neshodnu ani s pseudo-humanistickejma organizacema, který by si radši strčili kolík do zadku, než si přiznali, že s těma cikánama trochu problém je. Osobně vidím jedinou chybu ve státu, který není schopen nastavit dostatečně tvrdá pravidla (pracuj, dávej děti do školy, žij spořádaně nebo neuvidíš ani korunu) a jednoduše tak zabránit nejen cikánům parazitovat na společnosti...Ale je mi hrozně smutno, že tuhle tezi a tenhle argument si někdo vztáhl i na tak krásnou věc a zároveň i absolutní banalitu jako je narození paterčat.

 

Ve zkratce – cikánské rodině se narodili paterčata. Nevim, jak to statisticky přesně je – ale myslím, že jsou to první přirozeně počatá paterčata u nás. Takže skoro zázrak a v oblasti porodnictví velká událost. Nakolik o tom já nic nevim a doufam, že ještě dlouho vědět nebudu, tak starost o jedno dítě je záhul, o dvojčata horor (nakolik to ve výsledku samozřejmě musí být pro rodiče krásný). Těžko si představit, co zažije maminka pěti dětí. Pragmaticky vzato je pomoc nutná, protože zvládnout se nonstop starat o 5 dětí je nemožný.

 

I tak se ale vzdemnula obrovská vlna protestů vedená elitou zoufalců z novinky.cz a pasivních příznivců DSSS (což zahrnuje tak čtvrtinu národa). Je až neuvěřitelný, kolik lidí dokáže do běla rozpálit, že si stát dovolil dát něco cikánům, ve chvíli kdy to evidentně potřebujou. Nevim, jestli jsou lidi vážně přesvědčený, že bílá rodina by nic z toho nedostala nebo se jim jenom líbí to říkat, ale každopádně jsem dospěl k názoru, že půlka Čechů asi bydlí v dřevěnejch boudách, když koukám kolik lidí dokáže závidět, že sedmičlenná rodina dostala přímo LUXUSNÍ byt v Milovicích, kterej vzniknul z původních sovětskejch kasáren.

 

Vtipná je taky hysterická reakce, kterou se podařilo vyvolat nějakýmu šikulovi, kterej vystřih fotku z pochybnýho článku v ještě pochybnějším bulváru, která zobrazuje živořící rodinu s čtyřčatama v 1+1.

Jak moc se povedlo probudit dav je patrné z dizkuse pod facebookovým statusem redaktorky Reflexu Lukáškové:

Ale PROČ tyto samé výhody nedostala rodina čtyřčat, která je porodila před 4 lety a jejich matka je bílá! je to jasné!! Nebo mi řekněte jiný důvod a přestanu v tom vidět rasistický podtext!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Je to samozřejmě neskutečnej bullshit, protože rodina čtyřčat pomoc od státu (finanční i v podobě chůvy) dostala a že s nima nebyla schopná dobře naložit je jen její problém. Že je (nebo byl) fotřík od té rodiny nezaměstnaný (narozdíl od cikánského otce současných paterčat) také rozhodně není problém nás ostatních. Každopádně schopnost české internetové lůzy zjistit si alespoň základní info je dojemná. Nehledě na to, že kdyby se pomoc čtyřčatům takhle medializovala, tak nepochybuji o tom, že by se hned začalo poukazovat na nějaká trojčata, která tu pomoc zaručeně nedostala, protože to psali v Blesku.

 

Nejlvětší vtipálek byl ale fajer, kterej obvinil obchod, co daroval rodině vícemístnej kočárek. Že prej jak si firma vůbec dovoluje takhle nakládat s penězma zákazníků?!!!!! To bych už snad i ponechal bez komentáře. Ponechám stranou fakt, že člověku s byt jen elementární znalostí marketingu musí být jasné, jak moc dobrá investice (reklama) něco takového je. Ale každopdáně slibuju, že pokud budu někdy podnikat, tak se o om, co udělat s penězi poradím se svými zákazníky :-)

Autor: Lukáš Hejduk | středa 5.6.2013 20:17 | karma článku: 27,88 | přečteno: 2781x
  • Další články autora

Lukáš Hejduk

Proč mi vadí Andrej Babiš

V celé té debatě o Andreji Babišovi jsem si všiml dvou věcí. Zaprvé se nikdy nevede komplexní strukturovaná debata o všem, co Andrej Babiš dělá a když už, tak se vede zmatečně, útržkovitě a pomocí zkratkovitých argumentů.

22.5.2017 v 21:30 | Karma: 35,92 | Přečteno: 1479x | Diskuse| Politika

Lukáš Hejduk

Kauza Čapí hnízdo není o spáchání trestného činu, je o nemorálním jednání

Nestává se mi příliš často, že bych souhlasil s nějakým poslancem z Úsvitu. Ale Karel Fiedler to (možná nechtěně) včera ve sněmovně vystihl přesně.

24.3.2016 v 22:10 | Karma: 41,75 | Přečteno: 3437x | Diskuse| Politika

Lukáš Hejduk

O přemalovaném kravíně a kolektivní vině

O reportáži TV Prima z minulého týdne s toho napsalo už hodně. Bez zveřejnění hrubého záznamu těžko soudit, jak to vlastně bylo a rozborů už je na internetu dost. Mě však na celé kauze zaujala jiná věc.

17.2.2016 v 21:16 | Karma: 16,37 | Přečteno: 1613x | Diskuse| Politika

Lukáš Hejduk

Nenávist není a nikdy nebyla řešení

Cílem islamistů útočníků v Paříži bezpochyby nebylo západní společnost zasadit nějaký zásadnější úder po stránce lidské nebo materiální. Cílem bylo vyvolat nenávist.

14.11.2015 v 13:55 | Karma: 10,49 | Přečteno: 598x | Diskuse| Politika

Lukáš Hejduk

Ukázkové pokrytectví Petra Macha

Nedávno se na serveru lidovky.cz objevila zpráva, že Petr Mach si z poslaneckých náhrad platí 14 asistentů. Samotná zpráva by sama o sobě byla nesmírně zajímavá - Svobodní nesmírně kritizovali fakt, že EU živí neskutečný moloch lidí a že všech jednotlivých 750 MEPs dostává nekřesťanské peníze (ať už formou platu nebo právě náhrad). Mnohem zajímavější jsou však reakce Petra Macha a lidí okolo něj, které ukazují, že evidentně ne vše je takové, jaké to voličům Petr Mach maloval před volbami.

19.10.2014 v 22:01 | Karma: 25,41 | Přečteno: 1969x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Kongresmanka z Ukrajiny byla proti pomoci. Zrada, říká její rodné město

27. dubna 2024  15:18

Neochota americké kongresmanky ukrajinského původu Victorie Spartzové hlasovat pro balíček pomoci...

Finský vládní poslanec se opil a vystřelil. Ponese následky, vzkázala šéfka strany

27. dubna 2024  14:23

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1678x
Profesionální sportovní sázkař chovající v úctě liberální hodnoty, s přirozeným zájmem o politiku a historii. Hrdy pravdoláskař. Hrdý Čech - nikoli podporovatel vypjatého nacionalismu. Aktivní sportovec, příležitostný hráč pokeru.

Člen České pirátské strany.


Facebook autora

Seznam rubrik